Poz.

Ezt a bejegyzést Gyének szeretném ajánlani, akit sokkol, ha valaki a problémáiról ír a blogjában. :)

Ahogy a csütörtökök általában - ellentétben a keddekkel - ez a mai nem az én napomnak indult...

Van, hogy az ember nem tudja magában tartani a szeméből kitörni készülő vizet... és amikor ez nyilvános helyen történik még el is szégyelli magát.
De mindenre van segítség!
Jelen esetben a mi Tudorunk erősített meg lélekben, imígyen "szólván":
"Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for the truth."
(Benjamin Disraeli)
Köszöntem a támogatását, de azért mégis csak felvettem a "business-arcomat", biztos ami biztos.

Ez a vízháztartás dolog amúgy felettébb furcsa és izgalmas téma.
Vettem például nem rég egy csodamérleget, ami ha ráállok, mindent megmond rólam: csonttömeget, testzsírszázalékot, a testben lévő víz százalékos arányát (már maga a megfogalmazás is hátborzongató), hogy karcsú, normális, enyhén, vagy esetleg nagy mértékben túlsúlyos vagyok-e, a becsült napi kalóriaigényemet (ami szerinte közelít az 1800-hoz; hát van egy rémképem magamról olyan életmód mellett)... ja, és persze mellesleg testsúlyt is mér.
De a lényeg: nem mindegy, mikor áll rá az ember!

A használati utasítás szerint: "A pontos mérési eredmények érdekében a mérési értékeket állandó hidratáltsági feltételek mellett kell meghatározni. Természetes folyamatnak tekinthető a test víztartalmának napközbeni és éjszakai ingadozása. A testösszetétel-elemzés eredményeire a test víztartalmának minden jelentős változása hatással lehet. Hosszabb alvást követően teste például hajlamos lesz a dehidratáltságra. A kiadós étekezés, alkohol fogyasztás, menstruáció, betegség, testmozgás és fürdés ugyancsak hidratáltság-ingadozásokat eredményezhet. A mérési adatok megbízhatósága érdekében fontos, hogy mindig ugyanabban a napszakban használja a testösszetétel-elemző eszközt. Erre a célra a vacsora előtti időszakot javasoljuk."

Namármost mindjár két dolgot is fel tudok hozni az ilyen irányú általánosítás ellen.
Először is: ezek szerint én egyáltalán nem vagyok dehidratáltságra hajlamos, mert nem ismerem a "hosszabb alvás" fogalmát.
Másodszor: sajnos nem tudom értelmezni a "vacsora előtti időszak" kifejezést sem.

Tudom, hogy ez kötözködés, meg hogy más, normális emberek tudják, hogy mi az, sőt aktívan be is építik az életükbe mindkettőt... az én problémám nem is az, hogy ők hogy csinálják, mert hiszen nekik legalább van egy támpont, hogy mikor mérjék meg magukat. Sén??

Így hát ad hoc módon minden nap másik időpontban állok rá azokra a bizonyos "rozsdamentes acélból készült elektródákra". Majd csak kisül valami belőle! :)

Mindazonáltal a dolog szolgáltat némi derűt az amúgy adatoktól és mérőszámoktól mentes (hihi) hétköznapjaimban.
Ajánlom a módszert mindenkinek, aki már tényleg nem tud mit kezdeni magával. :)

1 megjegyzés:

Veréb Teknős írta...

Hát Á...ilyen sem volt még...mármint utoljára az Ocsar-átadáson ajánlottak nekem fel vmit vagy ilyesmi ;)

amúgy nem sokkol, csak még én is keresem a blog értelmezését, ami ugye

(...) egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e. A bejegyzések leggyakrabban - de nem szükségszerűen - fordított időrendi sorrendben vannak. A blogok többsége nyilvános weblapként működik bármely internethasználó által elérhetően. Az eredeti "weblog" kifejezés a "web" és "log" (napló) szavak összetételéből keletkezett, ebből rövidült a mára bevetté vált blog avagy "binarylog" alak..

Témája sokrétű: lehet egyszerűen egy interneten közzétett személyes, egyéni napló, de lehet egyéni vagy csoportos politikai véleménynyilvánítás vagy üzleti jellegű kommunikáció eszköze is, és lehetségesek tematikus blogok is (...) Sok weblog teszi lehetővé a látogatóknak nyilvános megjegyzések írását az egyes bejegyzésekhez, ami közösségek kialakulásához vezethet.

A blogok gyakorlatilag semmiféle formai vagy tartalmi megkötéssel nem rendelkeznek, bár többségük továbbra is hosszabb-rövidebb, döntően szöveges bejegyzésekből áll. (...)

szóval jöhet ide bármi...csak én is azon elmélkedem, hogy mire használjam...mert ha a jó dolgokat írom le, akkor az feldob, ha a többi cuccost akkor..hááát...bármi lehet...

....

jah, amúgy ha éjszaka ingadozna a testem víztartalma, hát kicsit aggódnék...és lehet, hogy rég gumilepedöt meg egyéb testre rögzíthetö jó nedvszívó képességű alsóruházatot kéne használnom :D

Megjegyzés küldése